Peuteryoga op het kinderdagverblijf

Peuteryoga KDVBij Kindergarden Hoofddorp , Kindergarden Heemstede en Queeny in Nieuw Vennep verzorg ik yogalessen voor de peutergroepen.

In de vertrouwde omgeving van hun eigen groep en samen met hun eigen leidsters, neem ik de kinderen mee op kleine avonturen. In lesjes van een half uur bewegen, ontspannen, zingen en dansen we. We stimuleren de zintuigen, doen adem-, en concentratiespelletjes en luisteren naar de klankschaal. Zelfs een groep van 12 peuters blijkt dan héél stil te kunnen zijn!

Doordat de pedagogisch medewerkers zelf ook mee doen met de les, weten ze wat de kinderen ervaren en kunnen ze er later nog eens met de kinderen over praten of bepaalde oefeningen met de groep herhalen. Hun aanwezigheid geeft mij bovendien de gelegenheid om me helemaal te concentreren op de les, en de reacties en inbreng van de kinderen. Voor peuters die tussendoor naar de wc moeten, of om een andere reden even wat extra aandacht nodig hebben, zijn immers de leidsters beschikbaar.

De lessen zijn afgestemd op het thema waarmee het kinderdagverblijf op dat moment werkt. Zo wandelen we bijvoorbeeld in de herfst door het bos en blazen we blaadjes weg; voor het thema ‘in de keuken’ hebben we tosti’s van onzelf gemaakt; soms mogen onze knuffels een hele les meedoen, en met Dikkie Dik kun je een heel leuk Sinterklaasavontuur beleven.

Het zijn gezellige ochtenden met hartverwarmende reacties van de kinderen!

Ook op uw Kinderdagverblijf of peuterspeelzaal?

Heeft u als kinderdagverblijf of peuterspeelzaal ook interesse om eens een peuteryogales te ervaren? Of wilt u een les voor peuters en hun ouders samen organiseren? Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.