Zwangerschapsyoga

Ook voor moeders met nog ongeboren kindjes zijn er yogalessen.
In Geboortecentrum Puur geef ik cursussen zwangerschapsyoga.

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga waarbij je je voorbereidt op de geboorte van je kindje. Tijdens een zwangerschap ervaar je veel veranderingen in je lichaam. Yoga kan je helpen om je lichaam soepel en vitaal te houden en je meer bewust te worden van je lichaam en je gevoelens. Veel cursisten geven aan dat ze door de lessen meer rust en vertrouwen krijgen, zich beter kunnen ontspannen en met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan.

In de cursus besteden we aandacht aan:

Lichamelijke oefeningen

Simpele yoga oefeningen die zich richten op de conditie en het in balans brengen van je lichaam. Daarnaast zijn er oefeningen die je voorbereiden op de bevalling, zodat de zwangerschap en de geboorte zo harmonisch mogelijk verlopen.

Ademhalingsoefeningen

Je leert verschillende ademhalingstechnieken. D.m.v. de buikademhaling kom je bijvoorbeeld tot rust in je dagelijks leven en kun je je beter concentreren, wat je kindje als zeer prettig zal ervaren. Daarnaast komen er nog andere ademhalingstechnieken aan bod, die je allemaal zullen helpen om de weeën zo goed mogelijk op te vangen.

Ontspanningsoefeningen

Een ontspannen lichaam laat de geboorte soepeler verlopen. Een goede ademhaling geeft rust en evenwicht en het bevordert het zelfvertrouwen waardoor er meer kracht naar boven komt.

Praktische informatie en tips

Aan bod komen verder de verschillende fases van de bevalling, de verschillende soorten weeën, manieren van persen, toe te passen houdingen etc. En er is natuurlijk veel ruimte om ervaringen en tips te bespreken en uit te wisselen.

Meer informatie en aanmelden

De cursussen zwangerschapsyoga geef ik in de praktijk van mijn collega Veronique van Veenendaal. Veronique geeft ook cursussen yoga voor moeders en babymassage. Voor meer informatie over de cursusdata, tijden, kosten en de mogelijkheid om je aan te melden, verwijs ik je graag naar de site van Veronique.